Can you imagine a life without arms or legs?Now let me introduce a disabled man named Nick for you.
Nick,a 31yearold Australian,was born without lunbs (四肢),so life was not easy for him.At school many students played jokes on him.Because he looked different from everyone else,many students refused to be friends with him.So he always felt lonely.However,he faced that bravely.He learned to type on computer with two toes (脚趾) at the age of six,and he could even surf and play golf.In college,he achieved great success and was one of the excellent students in the studies.What's more,Nick also encouraged others to work hard for their dreams.
Now Nick is one of the most popular speakers in the world.He travels to many countries and gives speeches about his story against difficulties.“A meaningful life is about looking at what you have,not what you don't have,” he said.His story encouraged millions of people.
根据短文内容回答下列问题。
【1】Where does Nick come from?
____________________________
【2】What was the matter with Nick when he was born?
____________________________
【3】How did Nick feel at school?Why?
____________________________
【4】When did Nick learn to use computer?
____________________________
【5】Why does Nick travel to many countries now?
____________________________
【答案】【1】He comes from Australia
【2】He was born without limbs
【3】He felt lonely.Because many students refused to be friends with him.
【4】At the age of six./When he was six years old.
【5】Because he wants to give speeches about his story against difficulties.
【解析】短文介绍一个叫Nick的残疾人。他天生没有四肢,因此生活对他来说非常艰辛。然而他总是勇敢地去面对生活。六岁时就学会了用两脚趾在电脑上打字,他甚至可以上网冲浪和打高尔夫球。在大学里,他取得了巨大的成功,是在学习优秀的学生。更重要的是,Nick还鼓励他人为自己的梦想努力。
【1】根据文中句子“Nick,a 31yearold Australian,was born without limbs (四肢),so life was not easy for him.”可知,尼克来自澳大利亚,故答案为He comes from Australia。
【2】根据文中句子“Nick,a 31yearold Australian,was born without limbs (四肢),so life was not easy for him.”可知,尼克出生时就没有四肢,故答案为He was born without limbs。
【3】根据文中句子“Because he looked different from everyone else,many students refused to be friends with him. So he always felt lonely.”可知,,许多学生拒绝和尼克交朋友,所以他总是感到孤独。答案为He felt lonely. Because many students refused to be friends with him.
【4】根据文中句子“He learned to type on computer with two toes (脚趾) at the age of six.”可知,尼克六岁时学会了用两只脚趾在电脑上打字。故答案为At the age of six./When he was six years old.
【5】根据文中句子“He travels to many countries and gives speeches about his story against difficulties.”可知,尼克到许多国家去讲述他如何面对困难的故事,鼓励其他人要为他们的梦想而努力拼搏。故答案为Because he wants to give speeches about his story against difficulties.