紫气C
返回首页 | 学习强国
关键字: | 时间:2025-11-06 03:38 | 人浏览

【答案】Do you know how to be a healthy kid? Here are some rules you should follow.

Do you know how to be a healthy kid? Here are some rules you should follow.

First, eat different food, especially fruit and vegetables. You may have a favorite food, but you'd better eat something different. If you eat different food, you will probably get more nutrients(营养物质)your body needs.

Second, drink water and milk as often as possible. When you're really thirsty, cold water is the No. 1 choice. Milk is a great drink that can give you more calcium(钙)your body needs to grow strong bones.

Third, listen to your body. How do you feel when you are full? When you're eating, notice how your body feels and when your stomach feels comfortably full. Eating too much will not make you feel comfortable and make you feel fat.

Fourth, limit screen time. Screen time is the time you watch TV, DVDs and videos, or using computers. It is good to take more exercise such as basketball, bike riding and swimming. You can't watch TV for more than two hours a day.

Fifth, be active. One thing you'd like to do, as a kid, is to find out which activity you like best. Find ways to be active every day.

Follow these rules and you can be a healthy kid.

【1】Which kind of drinks can give you more calcium?

A. Milk. B. Tea. C. Juice. D. Cold water.

【2】You shouldn't watch TV for _____ a day.

A. more than two hours

B. more than three hours

C. less than two hours

D. four hours

【3】You should eat different food especially_____.

A. fish

B. sweets

C. meat

D. fruit and vegetables

【4】According to the passage, you should follow_____ rules if you want to be healthy.

A. four B. five C. nine D. fifth

【5】According to the passage, which of the following sentences is not true?

A. When you're eating, you have to notice how your body feels.

B. You can eat your favorite food, but you'd better eat something different.

C. You can watch TV as long as you like to get more information.

D. We should try to live in an active way in our life.

【答案】

【1】 A

【2】 A

【3】 D

【4】 B

【5】 C

【解析】

文章大意:这篇短文主要讲述了如何成为一个健康的孩子,文章给出了五条规则,例如:吃不同食物,多喝水和牛奶,听从身体的需要,限制坐在电视等屏幕的时间,每天要多活动等。

【1】细节理解题。根据文章第三段内容Milk is a great drink that can give you more calcium牛奶是一种可以给你提供更多钙的好饮料,故此题选A。

【2】细节理解题。根据句子You can't watch TV for more than two hours a day. 可知,你一天看电视不能超过两小时。故选A。

【3】细节理解题。根据文章第二段内容First,eat different foods,especially fruit and vegetables.首先,吃不同的食物,尤其是水果和蔬菜,故此题选D。

【4】细节理解题。根据文章内容得知,这篇文章一共给我们讲了五条规则,从first到fifth,故此题选B。

【5】推理判断题。题干的意思是:根据这段话,下列哪句话是不正确的?根据句子You can't watch TV for more than two hours a day. 你一天看电视不能超过两小时。可知,选项C .You can watch TV as long as you like to get more information. 只要你想得到更多的信息,你可以看很长时间的电视。与原文不符。故错误。因此选C。

答案有错

上一篇:简述现代学生观的主要观点。

下一篇:结合当前课程改革实践,论述掌握知识与发展能力的关系。

紫气C手机端XML联系我