紫气C
返回首页 | 学习强国
关键字: | 时间:2025-11-06 03:38 | 人浏览

【答案】The best known vegetable in the world is the potato. It grows in many places and does not need rich

The best known vegetable in the world is the potato. It grows in many places and does not need rich soil like many other crops. But until four hundred years ago the potato was not known to the Europeans. But today it’s one of the main foods in Europe. About half of the world’s potatoes are grown in Europe.

In France the potato was not grown for a long time. Here is a story about Louis. In 1778 he saw some potato flowers for the first time. He liked them so much that he picked one and put it in his buttonhole. He was interested in the flowers not the potatoes themesleves.

根据短文内容判断对错。

【1】Potatoes are grown and eaten in Europe.

【2】The potatoes are grown only in the rich soil.

【3】Louis was the first man to eat the potato.

【4】At first the Europeans grew potatoes to eat.

【5】Louis liked the potato flowers better than the potatoes.

【答案】

【1】F

【2】F

【3】F

【4】F

【5】T

【解析】

本文介绍了马铃薯的特点以及种植历史。马铃薯是世界上最熟知的蔬菜,它不需要肥沃的土壤。直到四百年前,欧洲人才知道马铃薯。但今天它是欧洲的主要食物之一。世界上大约有一半的马铃薯是在欧洲种植的。

【1】细节理解题。句子Potatoes are grown and eaten in Europe.的意思是:土豆是在欧洲种植和食用的。根据句子It grows in many places and does not need rich soil like many other crops. 可知,它生长在许多地方,不需要像许多其他作物一样肥沃的土壤。说明土豆生长在许多地方,欧洲也种植和食用。句子Potatoes are grown and eaten in Europe.具有片面性。故选F。

【2】细节理解题。由句子It grows in many places and does not need rich soil like many other crops.可知,土豆的生长不需要像许多其他作物一样肥沃的土壤。因此句子The potatoes are grown only in the rich soil. 马铃薯只生长在肥沃的土壤中。是错误的。故选F。

【3】细节理解题。由句子Here is a story about Louis. In 1778 he saw some potato flowers for the first time. 和句子He was interested in the flowers not the potatoes themselves.可知,路易斯是第一个看见马铃薯花的人,而不是第一个吃土豆的人。故选F。

【4】细节理解题。由句子But until four hundred years ago the potato was not known to the Europeans.可知,但是直到四百年前,欧洲人才知道马铃薯。因此句子At first the Europeans grew potatoes to eat. 起初欧洲人种植土豆来吃。是错误的。故选F。

【5】细节理解题。根据He was interested in the flowers not the potatoes themselves. 他对花感兴趣,而不是对土豆感兴趣。说明句子Louis liked the potato flowers better than the potatoes. 路易斯喜欢土豆花胜过土豆。是正确的。故选T。

答案有错

上一篇:名词解释:教育科学研究方法

下一篇:The westerners have more vacation days than us. Some people like to stay at home during their vacati

紫气C手机端XML联系我