阅读与表达(判断式)
Summer is a great season for all sports in the open air. Boys often play basketball or soccer on the playground. Little children like going swimming in the swimming pool. But I usually watch TV or read some newspapers at home because it's very hot outside. Sometimes I go to the beach with my father and mother. It is near my home. We often lie on the beach, swim in the sea, and play games. We often go there after lunch and stay there until it is dark (直到天黑).
根据短文内容,判断正误,正确的为T,错误的为F。
【1】Little children like going swimming in the swimming pool.
【2】The writer often plays computer games at home.
【3】The writer doesn't like to go out because he is lazy.
【4】Sometimes the writer and his parents go to the beaches.
【答案】【1】T
【2】F
【3】F
【4】T
【解析】短文讲述了作者和父母,还有其他一些孩子夏季户外运动的场景。
【1】题意:小孩子们喜欢去游泳池游泳。考查细节理解题。根据短文第三句Little children like going swimming in the swimming pool.,可知说法正确,故选T。
【2】题意:作者经常在家里玩电脑游戏。考查细节理解题。根据第四句But I usually watch TV or read some newspapers at home,可知说法错误,故选F。
【3】题意:作者不喜欢出去,因为他懒惰。考查细节理解题。根据第四句But I usually watch TV or read some newspapers at home because it's very hot outside.,可知说法错误,故选F。
【4】题意:有时作者和他的父母去海滩。考查细节理解题。根据第五句Sometimes I go to the beach with my father and mother.,可知说法正确,故选T。