紫气C
返回首页 | 学习强国
关键字: | 时间:2025-11-06 03:50 | 人浏览

【答案】Mrs. Green is the mother of two children. She is a shop assistant(店员). She is very busy every day. E

Mrs. Green is the mother of two children. She is a shop assistant(店员). She is very busy every day. Every morning, she cooks breakfast for her family. She cooks eggs for her daughter and makes bread for her son. At noon she eats hamburgers in her shop. Her children have lunch in the school dining hall.

In the evening, Mrs. Green gets home very late. When she gets home, her children get ready for dinner. Mr. Green cooks beef noodles for his daughter and cooks carrots for his son. And Mrs. Green usually buys some chicken from the supermarket. It's Mrs. Green's favourite food.

【1】Mrs. Green works _________.

A. in a factory B. in a shop C. in a school D. in a hospital

【2】What does Mrs. Green cook for her daughter in the morning?

A. Hamburgers. B. Bread.

C. Eggs. D. Bread and eggs.

【3】Where do her children have lunch?

A. In the shop. B. At home.

C. In a restaurant. D. At school.

【4】What's Mrs. Green's favourite food?

A. Beef noodles. B. Chicken. C. Carrots. D. Potatoes.

【5】Which is TRUE according to the passage?

A. Mrs. Green has three children.

B. Mrs. Green gets home late in the evening.

C. Mrs. Green cooks carrots for her son for dinner.

D. Mrs. Green isn't very busy every day.

【答案】

【1】B

【2】C

【3】D

【4】B

【5】B

【解析】

这是一篇记叙文,讲述了格林夫人繁忙的一天。

【1】题意:格林夫人在______工作。考查细节理解题。A. in a factory在工厂;B. in a shop在商店;C. in a school在学校;D. in a hospital在医院。根据短文第二句话She is a shop assistant.,可知Mrs. Green是店员,自然在商店工作,故选B。

【2】题意:格林太太早上给她女儿做什么?考查细节理解题。根据She cooks eggs for her daughter,可知选C。

【3】题意:她的孩子们在哪里吃午饭?考查细节理解题。A. In the shop在商店;B. At home.在家里;C. In a restaurant在餐馆;D. At school在学校。.根据第一段的结尾Her children have lunch in the school dining hall.,可知选D。

【4】题意:格林太太最喜欢的食物是什么?考查细节理解题。根据短文最后两句And Mrs. Green usually buys some chicken from the supermarket. It's Mrs. Green's favourite food.,可知Mrs. Green最喜欢鸡肉,故选B。

【5】题意:根据文章内容,哪个是正确的?考查细节理解题。A. Mrs. Green has three children.格林太太有三个孩子;根据短文开头Mrs. Green is the mother of two children. ,可知她有两个孩子,故说法错误。B. Mrs. Green gets home late in the evening.格林太太晚上很晚才回家;根据第二段开头In the evening, Mrs. Green gets home very late.,可知说法正确。C. Mrs. Green cooks carrots for her son for dinner.格林太太给儿子用胡萝卜做晚饭;根据第二段句子Mr. Green cooks beef noodles for his daughter and cooks carrots for his son.,可知做晚饭的不是格林太太,而是格林先生,故说法错误。D. Mrs. Green isn't very busy every day.格林太太不是每天都很忙;根据第一段的第三句She is very busy every day.,可知说法错误。综合以上分析,故选B。

答案有错

上一篇:判断:教育就是指学校教育和家庭教育。

下一篇:Mrs Jones’ telephone number is 2562781 and the number of the city cinema(电影院)is 2562718. because the

紫气C手机端XML联系我