Shopkeeper: What can I do for you?
Mrs. Green: I'd like a sweater for my son.
Shopkeeper: What size do you want?
Mrs. Green: Size "L".
Shopkeeper: What colour do you like?
Mrs. Green: I like blue.
Shopkeeper: Which would you like, the woolen ones or the cotton ones?
Mrs. Green: I'll have a look at the cotton ones.
Shopkeeper: What about this one?
Mrs. Green: Oh! It's great. How much does it cost?
Shopkeeper: Fifty-five yuan.
Mrs. Green: Hmm. That's cheap. I'll take it.
【1】The speakers are talking ___________.
A. in an office B. at school
C. in a shop D. at the bus stop
【2】Mrs. Green wants to buy a sweater for ___________.
A. her father B. her son
C. the shopkeeper D. herself
【3】Mrs. Green would like to buy a ___________ sweater.
A. Size M B. green C. woolen D. Size L
【4】The cotton sweater is ___________.
A. 55 yuan B. 55 dollars C. expensive D. bad
【5】What do we know about Mrs. Green?
A. She buys the sweater in the end.
B. She will not buy the sweater.
C. She wants to see red sweaters.
D. She wants a dear sweater.
【答案】【1】C
【2】B
【3】D
【4】A
【5】A
【解析】这是一篇发生在商店里的对话,说话人是商店的店员和顾客,Green夫人想要给儿子买一件毛衣,最后她买下了一件L号、蓝色的,并且比较便宜的毛衣。
【1】推理判断题。根据短文的大意以及这些细节What can I do for you?...I'd like a sweater for my son...What size...What color...How much等等可知,对话中的两个人是服务员和顾客,顾客想买毛衣,因此这个对话是发生在商店里。故选C。
【2】细节理解题。根据对话中I'd like a sweater for my son.可知,这名顾客是给她的儿子买毛衣,故应选B。
【3】细节理解题。根据对话中Shopkeeper: What size do you want? Mrs. Green: Size "L". Shopkeeper: What colour do you like? Mrs. Green: I like blue.
Shopkeeper: Which would you like, the woolen ones or the cotton ones?
Mrs. Green: I'll have a look at the cotton ones.可知,Green夫人想买L号,蓝色,棉质的毛衣。由此可知应选D。
【4】细节理解题。根据对话中Mrs. Green: Oh! It's great. How much does it cost?
Shopkeeper: Fifty-five yuan.可知,毛衣的价格是55元。故应选A。
【5】推理判断题。根据对话的最后Mrs. Green: Hmm. That's cheap. I'll take it.可知,Green夫人最后买下了这件毛衣,故A是对的。B选项和A意思相反是不对的;根据Mrs. Green: I like blue.
可知,Green夫人想要看蓝色的毛衣,不是红色,故C不对;D选项中在对话中并没有提到,而且根据最后Mrs. Green: Hmm. That's cheap. I'll take it可知,Green夫人觉得价格便宜,所以最后买了。