Dear Jenny,
I’m very busy on Friday. At 8: 00 I have math. It is not fun. The teacher says it is useful, but I think it is difficult. Then at 9: 00 I have science. It is difficult but interesting. At 10: 00 I have history. After that I have P. E. at 11: 00. It’s easy and fun. Lunch is from 12: 00 to 1: 00, and after that we have Chinese. It is my favourite subject. Our Chinese teacher, Mr. Wang, is great fun. My classes finish at 1: 50, but after that I have an art lesson for two hours. It is really relaxing!
How about you? When are your classes? What is your favourite subject?
Your friend,
Yu Mei
【1】Who is the letter from?
A. Jenny. B. Yu Mei.
C. Mr. Wang. D. DK.
【2】What does Yu Mei think of math?
A. It’s not fun. B. It’s useful.
C. It’s interesting. D. It’s relaxing.
【3】When does Yu Mei have science?
A. 8: 00. B. 9: 00
C. 10: 00. D. 11:00.
【4】What’s Yu Mei’s favourite subject?
A. Math. B. Science.
C. Chinese. D. P.E.
【5】Yu Mei and Jenny are____.
A. sister B. classmates
C. brother D. friends
【答案】【1】B
【2】A
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】本文叙述了于梅给翟妮的一封信,于梅九点上科学课,她认为数学没趣,她最喜欢语文课。
【1】细节理解题。由信的署名可知, 信来自Yu Mei。故选B。
【2】细节理解题。由第三句话“It is not fun. ”可知于梅认为数学没趣。故选A。
【3】细节理解题。由第五句话“Then at 9: 00 I have science. ”可知, 于梅九点上科学课。故选B。
【4】细节理解题。由“... and after that we have Chinese. It is my favourite subject. ”可知, 于梅最喜欢语文课。故选C。
【5】细节理解题。由“Your friend”可知两人是朋友。故选D。