紫气C
返回首页 | 学习强国
关键字: | 时间:2025-11-06 04:12 | 人浏览

【答案】There are 365 days in a year. We sleep 8 hours a day, so we have 122 days for sleeping. Then our wor

There are 365 days in a year. We sleep 8 hours a day, so we have 122 days for sleeping. Then our work time has 243 days left. But there are 52 weekends in a year. Each weekend has two days. We lose another 104 days a year for work. It takes us about one hour to have breakfast and supper. This comes to 15 days over a year. But we can’t work all that time.

We need a holiday. Let’s say we have three weeks’ holiday. We don’t work all day. For free hours each evening takes up 61 days. We have to remember that we get 2 days’ holiday at Easter(复活节) , 3 at Christmas and we have 32 days for work. But then we have one and a half hours’lunch every day, and half an hour’s coffee break. That comes to 30 days a year. This means(意味着) that we have only a few days left for work every year!

【1】How many days do we sleep in a year? ___________.

A. 365 days B. 122 days C. 8 days D. 52 days

【2】We spend 15 days on _________.

A. rest B. the coffee break C. lunch D. breakfast and supper

【3】Which of the following is true?

A. Each weekend has one day B. We have 61 days for free time

C. We get 3 days’ holidays at Easter. D. The coffee break takes us one hour

【4】According to the passage, the word That refers to_________.

A. time for work B. time for sleep C. time for holiday D. time for lunch and coffee break

【5】The main idea of the passage is __________.

A. we should know the numbers. B. time is important and we’d better not waste it

C. we need more holidays. D. a few days for work is enough

【答案】

【1】B

【2】D

【3】B

【4】D

【5】B

【解析】

本文主要内容是作者通过给时间算账告诉我们,我们工作的时间不多,时间很重要,不能浪费时间。

【1】题意:我们一年睡多少天?考查细节理解题。A. 365 days 365天B. 122 days122天;C. 8 days 8天;D. 52 days 52天。根据第一段第二句We sleep 8 hours a day, so we have 122 days for sleeping.(我们一天睡8个小时,所以我们有122天时间用于睡眠。)可知我们一年睡122天,结合题意和选项可知选B。

【2】题意:在_________我们花费了15天。考查细节理解题。A. rest休息;B. the coffee break喝咖啡时间;C. lunch午饭;D. breakfast and supper早饭和晚饭。根据第1段第7句 It takes us about one hour to have breakfast and supper. This comes to 15 days over a year.(我们大约花一个小时吃早饭和晚饭。一年有15天。)可知,在早饭和晚饭上一年要用15天。所以本题选D。

【3】题意:下列哪一项是正确的?考查细节理解题。A. Each weekend has one day每个周末都有一天;根据第一段第2行第三句Each weekend is two days可知A是错误的;C. We get 3 days’ holidays at Easter. 根据第2段第2行第二句We have to remember that we get 2 days’ holiday at Easter(复活节) ,可知C是错误的; D. The coffee break takes us one hour根据第2段第4行and half an hour’s coffee break可知D是错误的; B. We have 61 days for free time.根据第2段第四句Four free hours each evening takes up 61 days可知B 是正确的,结合题意可知选B。

【4】题意:根据文章,这个词 “That”是指_________________。考查细节理解题。A. time for work 工作时间; B. time for sleep 睡觉时间;C. time for holiday假期时间;D. time for lunch and coffee break午餐时间和咖啡休息时间。根据上文和此句But then we have one and a half hours’lunch every day, and half an hour’s coffee break. That comes to 30 days a year.的意思“但是我们每天有一个半小时的午餐,还有半个小时的咖啡休息时间。那一年达到30天。”可知that指代的午餐和咖啡休息时间。结合题意可知选D。

【5】题意:这篇文章的大意是______________。考查主旨理解题。A. we should know the numbers. 我们应该知道这些数字;B. time is important and we’d better not waste it时间很重要,我们最好不要浪费时间;C. we need more holidays. 我们需要更多的假期;D. a few days for work is enough工作几天就够了。本文主要内容是作者通过给时间算账告诉我们工作的时间不多,时间很重要,不能浪费时间。结合题意和语境可知选B。

答案有错

上一篇:Dear Jenny,

下一篇:判断:根据国务院专利行政部门的要求进行修改的专利申请,申请人应当在指定期限内修改申请,逾期不修改的,应当予以驳回。申请人对驳回申请的决定不服的,可以自收到通知之日起3个月内,向专利复审委员会请求复审。

紫气C手机端XML联系我